6e editie blueskroegentocht Wijk bij Duurstede

0001Zaterdag 26 november 2016 staan de Wijkse café’s weer bol van de blues. BluesinWijk en de Wijkse horeca organiseren dan voor de zesde keer dit bluesfestival in de Wijkse binnenstad. Dertien blues optredens en net als vorig jaar ook de hele dag blues op het stadscarillon. Alles gratis en op loopafstand van elkaar.

Het festival opent om half drie in het E&E Gasthuis, vanaf vier uur neemt theater Calypso het stokje over en vanaf zes uur kunnen bluesliefhebbers in enkele restaurants lekker eten met een bluesje erbij. Na het eten spelen de 55-jarige Bintangs in theater Calypso en vanaf een uur of negen beginnen ook de café’s op stoom te komen met bluesbands tot diep in de nacht. Genoeg te doen dus.

bannerbktweb

Blues in de middag.
De blueskroegentocht steekt om 14.30 uur van wal met een optreden van de Amerikaanse bluesman Michael Dotson in het grand café van het E&E Gasthuis met onvervalste en authentieke Chicagoblues. Elk jaar weer een groot succes voor de ouderen van Wijk. Een vrolijke en leuke middag, waar wordt meegezongen, geklapt en zelfs gedanst. Aansluitend speelt vanaf 16.00 uur in theater Calypso United by Music, een groep getalenteerde bluesmuzikanten met een verstandelijke beperking. Al een paar jaar proberen we deze band naar Wijk te halen, eindelijk is het gelukt. Een genot om deze mensen te zien stralen op het podium.
Blues tijdens het eten.
Tussen 18.00 en 21.00 uur is het tijd voor de inwendige mens. Op vier plekken kun je lekker eten en blues met elkaar combineren. In de Veldpoort een optreden van duo ‘the Guitar Guy & Kid Harpin met ‘Old school blues’, bij ome Ko speelt het trio A.J.Plug ft. Kim Snelten, de nieuwe verrassing in blues-Nederland en vanaf 20.00 uur speelt Robert Smith een uurtje solo in de Engel.

Blues in de avond.
Om 20.00 uur weer een optreden in theater Calypso door the Bintangs, één van de oudste bluesbands van Nederland. Ze bestaan dit jaar 55 jaar en toeren met een speciale show door heel Nederland. In Calypso spelen ze akoestisch. Terwijl de Bintangs nog volop bezig zijn, gaat in de cafés het avondprogramma van start. Binnen een straal van nog geen 500 meter kun je terecht in zes cafés. In de Engel originele Chicagoblues door de Robert Smith Blues Band, finalist bij de Dutch Blues Challenge 2014. In ’t Hoff spelen de uit de jaren 50/60 weggelopen Hellhounds en in de Vaert kun je terecht bij the Ugly Twins, een duo die je meeneemt op een muzikale rondreis. Bij Ruud en Sil in café BijDie2 stevige boogie, blues, country en rock ’n roll door Sugar Mama. Vanaf een uur of tien sluit ook café Om Ko aan met een stevige Engelse bluesrockband, de Sean Webster Band.

Blues in de nacht.
Tegen de tijd dat tegen middernacht de blues in de cafés op zijn eind loopt, is in café het Pakhuis vanaf middernacht nog een uitsmijter met de band van Ralph de Jongh. Vier uitstekende muzikanten onder aanvoering van de energieke bluesmuzikant Ralph de Jongh. Een begrip binnen de Nederlandse blueswereld. Ze sluiten de kroegentocht af met een spetterend en stevig optreden.

Programma:
14.30-16.00 E&E Gasthuis MICHAEL DOTSON solo (USA)
16.00-18.00 Calypso theater UNITED byMUSIC
18.00-21.00 de Veldpoort GUITAR GUY & KID HARPIN’
18.00-21.00 ome Ko AJ PLUG ft KIM SNELTEN
18.00-21.00 taverne Mazi Mas ROBERT DEN HARTIGH
20.00-22.00 Calypso theater the BINTANGS akoestisch
20.00-21.00 de Engel ROBERT SMITH solo
21.00-23.00 de Engel ROBERT SMITH BLUES BAND
21.00-01.00 ’t Hoff the HELLHOUNDS
21.00-01.00 BijDie2 SUGAR MAMA
21.00-01.00 de Vaert the UGLY TWINS
22.00-01.00 ome Ko SEAN WEBSTER BAND (UK)
00.00-02.00 het Pakhuis RALPH de JONGH BAND