Walter Broes & the Mercenaries – Movin’ Up

broeswalter-mercenaries-movinup_c

Enige jaren geleden besloot de Belgische roots- en rockband The Seatsniffers dat het na zeven cd’s, enkele honderden optreden in Europa en de VS genoeg was geweest. De band had een status verworven als een van de beste bands op hun gebied. Blijkbaar had voorman Walter Broes geen zin in stilzitten en samen met bassist Bas Vanstaen en drummer LievenDeclercq vormde hij Walter Broes & the Mercenaries, vaak optredens onder de naam WB & the Mercenaries. En nu ligt dan hun eerste album “Movin’ Up” in de winkels.

Op de cd staan negen zelfgeschreven nummers en twee covers. Naast het genoemde trio leveren ook Chantal Acda (vibraphonette), Tom Vanstiphoudt (pedalsteel), Ruben Block (Triggerfinger, backing vocals) en ex-Seatsniffer Roel Jacobs (sax). Het geluid is rock ’n roll met blues en country als duidelijke basis. Het aanbod is een goede mix aan rockabilly (“Movin’ Up”), country (“Downtime”) en rhythm ’n blues (Don’t You Ruin My High”) en alles wat daar tussen zit. Een prima plaat. (Rootz Rumble) (8/10)