Charlie & The Bluescats vanavond naar DJS

charly-bluescatsCharlie & The Bluescats treedt vanavond, vrijdag 25 november, op in Jazzpodium DJS. Met deze band haalt Dordrecht de meest vooraanstaande, ervaren en internationale bluesband uit Portugal in huis. Wie denkt dat blues in Portugal alleen aanwezig is als gevoel in de fadomuziek, zal zijn ongelijk moeten toegeven. Carlos Pereira en zijn band Charlie & the Bluescats zijn al decennialang een vaste waarde op bluespodia in vele landen. Op zijn pad kwam de band helden tegen als BB King (voorprogramma Lissabon en Porto 1997) en Carey Bell, de harmonicaspeler uit de band van Muddy Waters (voorprogramma 1997).

Tijdens de Wereldtentoonstelling EXPO ’98 deden ze twintig shows in het USA-paviljoen, een jaar later staan ze op het Festa do Avante, de voornaamste kunstmanifestatie in Portugal. In 2000 waren Charlie & The Bluescats de eerste en enige Portugese bluesband op het First International Blues Festival Gaia Blues in Portugal.

Gitarist en zanger Carlos Pereira wordt begeleid door Tiago Machada op Hammond en piano, Joäo Luis Lobo op drums en Fernando Sousa op bas. Met kwaliteitsvolle muziek als die van Charlie & the Bluescats blijkt eens te meer hoe universeel blues is.