Danny Bryant met Big Band exclusief naar W2 Poppodium

Danny Bryant Foto (c) Barbara van Geffen
Danny Bryant
Foto (c) Barbara van Geffen

Natuurlijk kent elke bluesliefhebber(ster) Danny Bryant. De uit Engeland afkomstige bluesrocker heeft vanaf 2002 een behoorlijke discografie opgebouwd en in april 2017 zal deze worden uitgebreid met alweer zijn twaalfde langspeler. Meerdere optredens in Nederland per jaar, support act van Walter Trout in Paradiso, het aandoen van bijna alle bluesfestivals die ons land rijk is en uiteindelijk zelfs een DVD opname in het Brabantse Rosmalen droegen bij aan een immense populariteit.

Overdaad schaadt, ook in de muziek en zo zijn er de laatste jaren weinig momenten voorbij gekomen om Danny Bryant live op het podium te zien. In januari 2017 zal hij echter met een zeer bijzonder project weer op Nederlandse bodem staan. De bluesrocker heeft namelijk invulling gegeven aan één van zijn grote wensen en heeft hiervan in oktober van dit jaar al een tip van de sluiter opgelicht. Samen met een 9 koppige Big Band is de oude song ‘Prisoner Of The Blues’ in een nieuw jasje gestoken en tevens als nieuwste hitsingle gepresenteerd. Het resultaat is een aantal exclusieve optredens in het laatste weekend van januari, waarbij live opnames gemaakt worden voor het in april te verschijnen nieuwe album. Evenals de vorige release zal ook deze wederom op de markt worden gebracht via het Duitse Jazzhaus Records label. Na de gestartte samenwerking met het Nederlandse Bepop Agency kan het dan ook geen toeval zijn dat de exclusieve optredens naast ons eigen Den Bosch tevens gepland zijn in Duitsland.

Exclusieve tour dates:
27.01 DE – Freiburg, Jazzhaus
28.01 NL – Den Bosch, W2 Poppodium
29.01 DE – Bonn, Harmonie