Grainne Duffy naar DJS

Grainne Duffy
Foto: Walter Vanheuckelom

De Ierse singer-songwriter Grainne Duffy strijkt vrijdag 2 december neer in de spotlights van Jazzpodium DJS. Haar muziek is te omschrijven als een combinatie van blues, soul en rock met Keltische invloeden. En haar stem staat als een huis: rauw, bluesy, beklijvend. Grainne kan zich meten met menige grand old lady of the blues.

De Ierse zangeres en gitariste heeft al eerder op het Glastonbury festival gestaan, waar ze drie dagen speelde. Daarnaast trad ze op in het voorprogramma van onder andere The Yardbirds en Robben Ford. Op vrijdag 2 december staat Grainne Duffy op het podium bij Jazzpodium DJS in Dordrecht.

In 2007 bracht Duffy haar debuutalbum Out of the Dark uit. In september 2013 verscheen de opvolger Test of Time. Haar tweede album is er een met veel afwisseling tussen de nummers, van krachtige nummers naar ballads en naast blues, rock en soul is er ook een vleugje reggae te bespeuren in het nummer Sweet, Sweet Baby. Met het nummer Everyday’ heeft Grainne een catchy nummer geschreven dat bij het grotere publiek in de smaak zal vallen.