Mark Crissinger – Night Light

crissingermark-nightlight_c

De Canadese zanger/gitarist Mark Crissinger toert al een kleine dertig jaar door Canada. Eerst in bands als Sweet Jones en Caution Jam, waar hij al opviel door zijn schrijverstalent. Vanaf 2007 is hij op pad onder eigen naam en met “Night Light” is onlangs zijn nieuwste cd verschenen.

Naast Crissinger horen we Dan Dube (piano, orgel), Marty Howe (harmonica), Jay Stevens (bas) en Bill Hicks (drums). Daarbij spelen op enkele nummers nog gitarist Pat Rush, harmonicaspeler Jerome Goodboo, gitarist Steve Hill en organist Jeff Heisholt. Zoals ik al schreef viel hij jaren geleden al op door zijn schrijverstalent. Ook op “Night Light” zijn de tien nummers van de hand van Mark Crissinger zelf. Het resultaat is een cd met prettig in het gehoor liggende nummers, variërend van rockers tot downhome blues. Crissinger is, buiten het feit dat hij een uitstekende gitarist is, ook een goed zanger met een prettig stem. Mijn favoriete nummer is “Wild Wind Fever” met prima gitaarwerk van Crissinger en Steve Hill. (Eigen productie) (7/10)