King of the World naar Podium Victorie

Ruud Weber & Erwin Java (King of the World)‘Cincinnati’ is de titel van het 4e album van King of the World dat op 3 oktober 2016 uitkwam. De groep greep met beide handen de kans aan om onder leiding van producer Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) dit album op te nemen.

Voor deze produktie vloog de groep op 1 mei jongstleden naar Cincinnati, Ohio (USA) om daar in de Bamboo Room Studio’s in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toe te vertrouwen. De keuze voor een studio in de Verenigde Staten was snel gemaakt: voor alle bandleden geldt dat de muziek waarmee ze zijn opgegroeid en door zijn geinspireerd zijn bakermat vindt in dit land. Wat is er mooier dan om in ‘the cradle of roots-, rhythm & blues’ het creatieve opnameproces te beleven? Onder de 13 stukken bevindt zich 1 cover: ‘Life In The Fast Lane’ van de Eagles, de overige 12 zijn eigen composities. En… op een aantal tracks zijn blazers en achtergrondzangeressen te horen.
Op 16 december staan ze in Podium Victorie in Alkmaar!