Levee Town – Takin’ & Givin’

leveetown-takingivin_c

Levee Town is een bluestrio uit Kansas City, dat de huisband is in de Knuckleheads Saloon en al veertien jaar door de VS en Canada toert. De band bestaat uit Brandon Huspeth (zang, gitaar), Jacque Garoutte (bas, zang, slidegitaar en harmonica) en Adam Hagerman (drums). Met “Takin’ & Givin’” is onlangs hun zesde cd verschenen.

Op de cd horen we veertien goed gemaakte nummers, waarvan elf van de hand van Huspeth, twee van Garoutte. De enige cover is “I’m A Damn Good Time” van gitarist Ace Moreland. Extra begeleiding wordt verzorgd door de orgel van Chris Hazelton, de harmonica van Jimmie Meade en de piano van Annie P. Annie Walser. Samen voeren ze ons door een veelvoud aan stijlen. We horen jump, country en rock ’n roll, maar de basis blijft de blues. Gewoon prima muziek. Een leuke cd. (Eigen beheer) (7/10)