Kat & Co – Blues Is The New Cool

katco-bluesisthenewcool

Het heeft even geduurd, maar drieënhalf jaar na de debuut-cd “I Kat The Blues” verschijnt dan eindelijk de opvolger van Kat & Co. De band rond zangeres Kathleen Pearson wordt geleid door de in Italie geboren en in Londen woonachtige Francesco Accurso, die de gitaren, bas, piano speelt, de meeste nummers heeft geschreven en ook heeft getekend voor de arrangementen en de productie. De rest van de band bestaat uit Federico Parodi (toetsen) en Nicholas Owsianka (drums, percussie). Voor een aantal nummers is nog gebruik gemaakt van de bassisten Marco Marzola en Vincenze Ettore Virgillito.

Op het album, “Blues Is The New Cool”, staan elf nummers, waarvan negen originals. De beide covers zijn Booker T’s “Born Under A Bad Sign” en Roosevelt Sykes’ “Night Time Is The Right Time”. De uit Tennessee afkomstige Kat heeft een stem, die zich uitstekend leent voor soulblues. Ze kan ermee fluisteren, ze kan ermee scheuren. Alles zit erin. En dat alles wordt gesteund door een prima, swingende band. Wat wil je nog meer. Het aanbod aan nummers is behoorlijk gevarieerd. We horen rustige ballads afgewisseld met stevig rockend werk. Twee nummers die bijzondere indruk op mij maakten zijn “Bedroom Floor”, dat gaat over zelfmoord, en het rockende “Whiskey”.

Met hun tweede cd heeft Kat & Co bewezen over een goede consistentie te beschikken en lekkere soulblues van een goede kwaliteit te kunnen blijven maken. (Eigen beheer) (7,5/10)