My Baby heeft goud in handen

my-baby-5Voor het tweede jaar achter elkaar gaf My Baby het laatste concert van het jaar in Nederland in Paradiso Amsterdam. Daarna gaat de band in december gewoon nog even door in Zuid Afrika en Zanzibar. De Voodoo Electrique tour zit er wat dat betreft daarna geheel op. Het leek ook wel een never ending tour zolang en zoveel ze hiermee vele fans en verrast publiek hebben mogen laten genieten. De eerste verrassing die je kon waarnemenwas dat ze een setlist hadden dan eerder in de tour. Het was dan ook de opmaat naar veel nieuwe nummers en geen herhaling van eerdere shows.

my-baby-3

De show starte met een nieuw nummer ’99′, gevolgd door hun succesnummer ‘seeing red’. Vervolgens nog twee nieuwe nummers, ‘Take it’ en ‘Doors of mind’, waarbij de drummer Joost van Dijck op gitaar meespeelde. De verandering die waarneembaar was, was dat er af en toe wat gas werd teruggenomen en ook de viool werd door Cato meer ter hand genomen. De drive en de opzwepende ritmes zitten er nog steeds goed in. Het publiek werd meegezogen in de hypnotiserende ritmes. De muziek is het beste te typeren als dansbare blues waarbij je niet stil kunt zitten. Zo was het ook in Paradiso; Cato, Joost en Daniel Johnston (gitaar) kregen het publiek en masse in beweging. Ook in het nummer ‘Love dance’ kwam de viool weer tevoorschijn.

my-baby-4

Helaas geen speciale gasten deze avond maar wel een verrassend toegift met ‘Stand/High on you’. Uiteindelijk een Sly Stone compositie die veel Chic aspecten in zich had. Een heerlijk meeslepende nummer waarbij ook de bovenste verdiepingen op de stoelen stonden te dansen. De groep was nog wat meer in lichtgevende Voodoo-sierraden gestoken dan anders waarbij met name de geel lichtgevende drumsticks van Joost een opvallende en fraaie gimmick waren. Als afsluiter en tweede toegift werd nogmaals ‘Seeing red’ gespeeld.

my-baby-2

Geen grote verassingen derhalve maar wel prettige nieuwe accenten. De nieuwe nummers smaakten naar meer en zorgen voor een gouden toekomst My Baby.

Foto’s (c) René Obdeijn

my-baby-1