The Dog Town Blues Band – Everyday

dogtownbluesband-everyday_c

De uit Los Angeles afkomstige wordt gevormd door een groep ervaren muzikanten, die allen een andere achtergrond hebben. Deze combinatie zorgt voor een veelzijdige band en de cd die zij nu hebben uitgebracht geeft dat prima weer. De band bestaat uit gitarist Richard Lubovitch, Wayne Peet (toetsen), Bill Barrett (harmonica), Lance Lee (drums), Trevor Ware (staande bas) en Tom Lilly (electrische bas). Op een aantal nummers worden zij vergezeld door zangeres Barbara Morrison.

De cd is geproduceerd door Lubovitch, die ook vijf van de tien nummers heeft geschreven. De vijf covers zijn eigen bewerkingen van klassiekers als “Everyday I Have The Blues”, “Ain’t Nobody’s Business” en “Same Old Blues”. Het risico hiervan is dat je de zoveelste uitgekauwde versie krijgt voorgeschoteld, maar deze muzikanten zijn niet in deze valkuil gestapt en weten aantrekkelijke nummers neer te zetten. Zoals hierboven al geschreven is het aanbod veelzijdig. We horen diverse blues, jump blues in “Doc’s Boogie” en jazz in “Variation II”. Mijn persoonlijke favorieten zijn hier de door Lubovitch geschreven instrumental “Boxcar 4468” met een fraaie pedal steel van Marcus Watkins, en de klassieker “Same Old Blues”. Een prima cd. (RVL Music) (7,5/10)