John Richard – Lost In Dublin

richardjohn-lostindublin_c

Na een bezoek aan Dublin raakte de Canadese singer-songwriter John Richard zo onder de indruk van wat hij daar had ervaren dat zijn tweede album hierop zijn geïnspireerd. De cd, die de passende titel “Lost In Dublin” kreeg staan zeven nummers, waarvan zes eigen werk zijn.

De cd begint met de enige cover, een geheel eigen versie van Rory Gallaghers “I Fall Apart”. Prachtig gezongen en gespeeld. Al met dit nummer komt een van de talenten van Richard naar voren, namelijk zijn smaakvolle gitaarspel en mooie soulvolle stemgeluid. De overige nummers zijn eigen composities, al dan niet samen met anderen geschreven. En hier kan, zoals een goed singer-songwriter betaamt, Richard zijn ziel en zaligheid in kwijt. En dat is, zo blijkt, een van zijn andere talenten. Zeer persoonlijke nummers over hartzeer zijn “I Can’t Help It” en “Wish You’d Come With Me”. En prachtig is het dreigende “Black Church” over een dronkelap die zichzelf terugvindt in een oude sinistere kerk. Een prachtige cd. (eigen beheer) (8/10)