Chris King Robinson – She’s got 9 Lives

j43dvmuvChris King Robinson begon op zijn negende met gitaarspelen. Nu is hij begin twintig. In 2013 bracht hij zelf zijn eerste single, ‘Lipstick on her cigar’ uit. Ruim een dag later stond het nummer al nummer één op de I-Tunes & Amazon Blues lijst. Dat belooft veel goeds voor zijn  tweede album, ‘She’s got 9 lives’.

Door de manier waarop de gitaar in de mix klinkt ben je gedurende de eerste seconden van de titeltrack misshien niet meteen enthousiast, maar dat verandert direct als Chris begint te zingen. Hij heeft een hele aangename stem, die met vlagen aan een jongere Ben Poole doet denken. Later wordt de stem van Chris een aantal keren vervormd in de mix. Jammer van zo’n mooie stem!

De pauze naar ‘I know you want me tonight’ duurt te lang. in dat nummer is de zang ook vervormd. Jammer, anders had Chris je zeker geraakt met zijn stem. Het keyboard, bespeeld door Zac Ryan, klinkt mooi op de achtergrond. Tijdens een instrumentaal stuk komen de keys wat meer naar voren. Zacht maar goed aangevuld door de ritme sectie. Helaas is het nummer te abrupt afgelopen.

‘Tell me why you’re scared’ heeft een minimalistische start. Door het gitaarspel van Chris ben ik binnen een paar seconden één en al oor. Dat zakt een beetje weg omdat het vervolg wat rommelig wordt. Het geheel is niet helemaal in balans. Nu de stem van Chris niet door de mix vervormd is, heeft zijn stem een mooie, warme klank. Al komt zijn zang wel iets onzeker over. Dit heerlijk lange, live gespeeld nummer is goed opgebouwd.

‘Dimples’ (van John Lee Hooker) is één van de nummers dat al decennia lang gecoverd wordt. Chris maakt er een geheel eigen versie van. De tekst is niet erg origineel, of diepgaand. Maar met veel overtuiging gezongen. Het klein gespeelde gedeelte is goed tot zéér goed neer gezet. De opbouw naar meer volume is nog niet perfect. Maar ook nu zijn ze daar dicht bij. Daarmee is de versie van Chris King Robinson voor mij één van de betere.

De geluidskwaliteit van deze zeven nummers hadden over het algemeen beter gekund. Toch is dit een lekker plaatje. Fijn dat er een paar live nummers bij zitten. De liefde voor muziek is duidelijk aanwezig bij deze mannen. De finesse is er nog niet altijd. Dat is natuurlijk helemaal geen schande. Deze mannen zijn nog jong. Onlangs was Chris King Robinson support act voor Band Of Friends in De Bosuil (Weert). Ze lieten duidelijk passie zien. Dus die finesse, die komt er wel. Chris King Robinson is één van de jonge mannen die de blues levend houdt. Respect! (7/10) (Eigen beheer)