JW-Jones – High Temperature

jonesjw-hightemperature_c

Pas 36 jaar oud is deze Canadese zanger/gitarist en het negende album van JW-Jones ligt al in de winkels. Zijn debuut-cd verscheen toen hij nog maar achttien jaar was. Door collega’s en fans wordt hij geprezen en de Canadese muziekprijs, The Maple Blues Award, is hem al eens toegewezen.

Op “High Temperature” wordt de voor hem zo kenmerkende soulblues-stijl iets weggedrukt om plaats te maken voor een wat rauwer, meer roots-achtige, geluid. Van de dertien nummers heeft hij er samen met Dick Cooper zelf vijf geschreven, drie zijn van producent Colin Linden, die ook op gitaar te horen is. De overige vijf nummers zijn covers. Laura Greenberg (bas) en Mathieu Lapensee (drums) van Jones’s eigen trio zijn op drie nummers te horen; de rest wordt door gastmuzikanten ingespeeld. De wat rauwere sound dan die we van hem gewend zijn doet de cd absoluut geen kwaad. Beter nog, deze stijl past hem prima en geeft hem een meer aards geluid, wat meteen duidelijk wordt bij de openingstrack “Price You Pay”. Mijn favoriete nummers zijn Little Walters “High Temperature” en het door Jones geschreven “Same Mistakes”. Een aangename cd. (Solid Records) (7/10)