The Smoke Wagon Blues Band – Cigar Store

smokewagon-cigarstore_c

Blues komt uit de VS, dat is algemeen bekend. Maar vergeet niet dat net over de grens, in Canada, ook een bloeiende blueswereld bestaat. Op deze website heb ik aan tientallen Canadese artiesten aandacht geschonken. Ook de Smoke Wagon Blues Band komt uit Canada, om precies te zijn uit Hamilton, Ontario. Deze ervaren en gepassioneerde muzikanten maken al vele jaren swingend rauwe blues. Met “Cigar Store” is hun vierde officiële album uitgekomen.

Op deze cd staan dertien nummers, waarvan er elf door voorman Corey Lueck (zang, harmonica) samen met de andere leden van de band zijn geschreven. De overige leden zijn Mike Stubbs (gitaar), Nick Succi (toetsen), Gordon Aeichele (sax), Jason Colavecchia (bas), Tibor Lukacs (drums) en Steve Sherman (orgel, percussie, bas). De muziek had het midden tussen downhome blues, swampblues en r&b. Uptempo en ballads wisselen elkaar mooi af. Van begon tot eind is het genieten. Mijn favoriete nummers “Cigar Store”, dat rustig als talking blues begint en halverwege als het ware explodeert, en de ballad “Set Me Free”. Een aanrader. (eigen beheer) (7,5/10)