Utrechtse bluesband Captain Morgan Express raast over het land

Captain Morgan ExpressDe Culturele Zondag Nieuwsjaarsduik vormt de start van de trip van de Utrechtse bluesband Captain Morgan Express door Nederland. De tournee is vernoemd naar de Amerikaanse cocktail Long Island Tea.
‘De meeste bands gebruiken de titel van hun nieuwe album als naam voor de tournee. Wij hebben nog geen nieuw materiaal opgenomen, maar wel een nieuwe mix ontdekt tijdens onze trip door de USA’, aldus Johnny ‘Boy’ Brouwer, zanger en bluesharpist van Captain Morgan Express. ‘De cocktail heeft overeenkomsten met onze muziek. Er zit van alles in, het is vrij heftig en smaakt naar meer’, bezweert Johnny. Captain Morgan Express bestaat sinds 2014, speelt blues in verschillende stijlen en noteerde twee nummers in de Nederlandse blues top 100 allertijden.

Tijdens de Long Island Tea Tour speelt de band op landelijke bluesfestivals afgewisseld met twee thuiswedstrijden. De eerste is tijdens de Nieuwjaarsduik, 15 januari, in café Willem Slok en de tweede in café Kanaalzicht op 5 februari.

Long Island Tea Tour
 15 januari Culturele Zondag Nieuwjaarsduik Utrecht, Café Willem Slok
 21 januari Affligem Bluesroute Wageningen, Eetcafé H41
 5 februari Café Kanaalzicht Utrecht
 18 februari Affligem Bluesfestival Delft, Biercafé Het Proeflokaal
 25 februari Blues Tour Groningen, Buckshot Café