53e Nispen Blues met de JJ Sharp Band

JJ Sharp Band JJ ScherpenzeelOp zaterdag 28 januari a.s. treedt de Nederlandse formatie JJ Sharp Band op in café de Gouden Leeuw te Nispen. JJ Sharp is Jan J. Scherpenzeel, Bluesman van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring in diverse succesvolle formaties zoals o.a. Mountbatten, Blazing Aces en Oberg. Na de laatste 10 jaar te hebben gewerkt als frontman, zanger, harmonicaspeler, componist en motor van de Twelve Bar Blues Band, koos hij medio 2015 voor een doorstart met de JJ Sharp Band.

JJ Sharp heeft een doorleefde Bluesstem, met verstaanbare en voelbare vocalen. In combinatie met heerlijk mondharmonicaspel weet hij het publiek in extase te brengen. Hij werd in 2010 genomineerd voor beste blueszanger door de Dutch Blues Foundation en ontving in dat zelfde jaar met de Twelve Bar Blues Band de award voor beste Bluesband.

Jan Scherpenzeel is weer veelvuldig terug te vinden op de Bluespodia met een ijzersterke bezetting en heeft alles in huis om zich (wederom) met de JJ Sharp Band in het bovenste segment van de vaderlandse Blues te vestigen.

Gitarist Bas van den Booren is een veelzijdig muzikant; speelt (fingerpicking en elektrische) Blues, Jazz, R&R, Rock en Flamenco. Hij schakelt moeiteloos over van een gevoelige slow Blues naar een stevig stukje Bluesrock.
De veelzijdige saxofonist Arjan de Swart heeft zich o.a. gespecialiseerd in Funk, Blues en Jazz improvisaties, en speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival en deed vele optredens in binnen- en buitenland.
Bassist Patrick ‘Sideburn’ Obrist ontving in 2012 de Dutch Blues Award voor beste bassist. Speelde in diverse Nederlandse Bluesbands en als sessie muzikant in binnen- en buitenland o.a. met Eugene Hideaway Bridges, Jake Walker, Eric Steckel en Popa Chubby. Samen met Jeffrey van Duffelen, in 2015 genomineerd voor de Dutch Blues Award als beste drummer, vormt hij de gedroomde ritmesectie. Jeffrey heeft als sessie- en studiomuzikant met vele grootheden samengewerkt, zoals Popa Chubby, Joseph Bowie (DeFunkt), Barry Mc Cabe, Mick Taylor (ex-Rolling Stones gitarist), en Snowy White (ex-Pink Floyd en Thin Lizzy gitarist).

De JJ Sharp Band speelt onversneden Blues met een lekker rauw randje. Vanaf de eerste maat voel je dat het weer een mooi (Nispen) Bluesfeestje wordt.