Fiona Boyes – Professin’ The Blues

boyesfiona-professintheblues

De Australische zangeres/gitariste en songwriter Fiona Boyes heeft met “Professin’ The Blues” haar veertiende cd uitgebracht. Met meerdere prijzen en nominaties in Australië en de USA en een carrière van ruim 25 jaar heeft zij een behoorlijke reputatie opgebouwd. De productie van haar nieuwe cd was in handen van Keith O’Johnson, de legendarische technicus, producer en medeoprichter van Reference Recordings. Als begeleiders staan haar niet minder ervaren en gelouterde muzikanten ter zijde, namelijk drummer Jimi Bott en bassist Denny Croy.

Op “Professin’ The Blues” staan veertien nummers, waarvan er twaalf door Boyes zelf geschreven zijn. In de studio is gebruik gemaakt van door O’Johnson zelfgebouwde apparatuur en er is geen gebruikt gemaakt van trucs, zoals overdubbing. Bij deze techniek komt de muziek van Fiona Boyes ook het beste tot zij recht. Puur en simpel. Boyes is een uitstekende gitariste met een rauw stemgeluid dat uitstekend bij de inhoud van haar nummers past. Verschillende onderwerpen worden aangehaald, zoals bv alles in de steek laten “Can’t Stay Here No More”, de waardering voor de ouderen in “Old And Stiff” en het houden van hoop in moeilijke tijden in “Angels And Boats”. De onderwerpen zijn zeer divers en komen uit het hart. Mijn favoriete nummers zijn het humoristische:”Stubborn Old Mule” en het van Big Joe Williams bekende “Baby Please Don’t Go”.

Een prima album met uitstekende en pure blues en folk. Aanrader. (Reference Recordings) (8/10)