T99 en ZooN samen zondag in W2 Poppodium

T99 T-99Het eerst concert van 2017 in concertzaal W2, Den Bosch door ’DE WOLFF’ is alweer succesvol verlopen, maar 15 januari is het beurt aan ‘T99’, die op volle vaart zijn met hun ‘Bedlam tour’! Deze onverwoestbare driemanstank van de Nederlandse rootsrock is terug en samen met ZooN staan ze zondag op het podium van W2 Poppodium in Den Bosch.

ZooN, met bandleden uit Den Bosch, Oss en Tilburg, staat voor gelaagde, donkere rock met een flinke scheut americana en een rauwe groove. Het debuutalbum ‘Deep’ klinkt als een reis door diverse muzikale landschappen. Swampy country noir en solide rockstampers gaan naadloos over in slepende, rokerige ballades met stoner en psychedelica invloeden. ZooN grossiert in verhalende muziek met een broeierige sfeer en hoopvol geluid. De band bestaat uit Ron van Herpen (The Devil’s Blood, Astrosoniq), Niels Duffhues (Enos, Fable Dust), Fred van Bergen (Astrosoniq), Tom Delforterie (The Liszt) en Tim Ruterink (The Liszt).

Rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam staat al meer dan vijftien jaar aan de top van de Europese
alternatieve rootsrock. De band bestaat uit Mischa den Haring (zang/gitaren), Martin de Ruiter (zang/drums) en Donné la Fontaine (contrabas/slaggitaar). Tezamen drie rock-‘n-rollvrijbuiters, die graag aan de dwangbuizen van de internationale muziekpolitie wensen te ontsnappen. Op vintage instrumenten speelt T-99 met enorme energie, grote muzikaal vakmanschap en veel passie een uniek brouwsel van muzikale stijlen dat eigenlijk alleen kan worden omschreven als ‘de T-99-sound’, maar als je toch vergelijkingsmateriaal zoekt, denk dan maar gewoon aan Dr. John die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige garage net buiten Austin, Texas.