Stevie J. Blues – Back 2 Blues

Hoewel hij in Mississippi al naam heeft gemaakt is Stevie J. Blues voor de rest van de wereld nog vrij onbekend. Wellicht dat dit met zijn cd “Back 2 Blues” verandert. De in Jackson, Mississippi woonachtige Stephen Johnson luistert al zijn hele leven naar de bijnaam Stevie J. Om verwarring te voorkomen met een andere Stevie J. (Steven Jordan) uit Atlanta, die vrij succesvol is als platenproducent en een eigen tv-show heeft, heeft noemt hij zich tegenwoordig Stevie J. Blues. Jarenlang speelde hij gospel totdat Bobby Rush hem in zijn band haalde. In 2008 en 2010 verschenen al solo-cd’s. En nu is “Back 2 Blues” uitgebracht.

De elf nummers bewegen zich allemaal tussen de blues, gospel en soul, voorzien van blazers en fel gitaarwerk. Kortom, de Memphisblues. Stevie J. is een goed en soulvol zanger en een prima gitarist. Buiten dat is hij ook een prima songwriter. Negen van de elf nummers zijn door hem geschreven, waarvan een samen met Anthony Dalcoe. De gospel- en soulachtergrond is duidelijk aanwezig in nummers als “Come See Me” en “Son Of A Sanctified Preacher”, waarin hij zijn levensverhaal vertelt en als zoon van een predikant de weg naar de blues heeft gevonden. Grote indruk heeft op mij het openingsnummer “Lil’ Mo’ Love”, waarin hij over een tragische schietpartij op een school zingt.

Prima cd, een ontdekking voor mij. Een aanrader, zeker voor liefhebbers van goede Memphis soulblues. (Mississippi Delta Recording) (8/10)