DE KAT komt met nieuwe LP

Meeslepend, intens en prikkelend, dat zijn optredens van DE KAT. Soms wil je dansen en soms laat je je met je ogen dicht meevoeren in een psychedelische ervaring. Wie eenmaal een optreden van DE KAT heeft bezocht is fan. En wie meerdere optredens heeft gezien weet dat geen optreden gelijk is: Spontaniteit en improvisatie zijn sleutelingrediënten in de live performance. Muzikaal verbroederde DE KAT dankzij de blues maar in hun werk worden ook stappen gemaakt richting surf en fuzz.

DE KAT is een broederschap van vier rasmuzikanten die ontstond tijdens jamsessies in een Gronings café. In 2015 werd DE KAT officieel geboren en begin 2016 speelde de band onder meer zeven keer op Eurosonic. Een maand later werd de debuutplaat gepresenteerd in een bomvolle grote zaal van VERA. Daarna speelde de band op festivals als Rhythm & Blues Night, Surfana, Noorderzon en op het hoofdpodium van de eerste Nederlandse editie van Burning Man. Op 10 maart volgt er een nieuw, gelijknamig album dat op LP zal verschijnen.