Tom Craig and Soul Patch – Get Ready For Me

Met een titel als “Get Ready For Me” wordt al een signaal afgegeven. En Tom Craig is inderdaad iemand om rekening mee te houden. De uit Philadelphia afkomstige zanger en gitarist was in zijn studietijd een prima jazzzanger, maar naast invloeden van Ella Fitzgerald en Mel Tormé houdt hij ook van de Memphis soul uit de 60er en 70er jaren. In het verleden werkte hij al samen met drummer John O’Connell en sinds het afgelopen jaar is samengewerkt met de uit New Jersey afkomstige Soul Patch, bestaande uit o.m. toetsenman Eric Johnson, en de saxofonisten Vince Gleason en Skyler Hagner.

Het debuutalbum “Get Ready For Me” van Craig en de band ligt nu in de winkels. Er staan twaalf door Tom Craig geschreven nummers op, die zich allemaal bewegen binnen de Memphis-sound, dus soulblues met goede zang, opwindende ritmes, een smeuïg orgelgeluid en een stuwende blazerssectie. Het zit er allemaal in. De stembeheersing maakt de jazzachtergrond van Craig duidelijk hoorbaar. De interactie tussen Craigs gitaarriffs en het Hammondorgel van Johnson maakt het helemaal af. Een prima debuut. (eigen beheer) (7,5/10)