Lucas Haneman Express – Tearing Up The Rails

In zijn jeugd heeft de Canadees Lucas Haneman zich laten inspireren door folk, blues, jazz en rock. Dit alles komt samen in de Lucas Haneman Express, die naast Haneman bestaat uit drummer/percussionist Jeff Asselin, zangeres Megan Laurence en bassist Martin Newman. Haneman zingt, speelt gitaar en mandoline en is de songwriter. Voor hem is dit de derde cd, de eerste met de Express.

Met “Tearing Up The Rails” horen we veertien fris rockende bluesnummers. Er staan twee covers op, namelijk “Magic Carpet Ride” (Steppenwolf) en “Run To You”(Bryan Adams), waar geheel nieuwe arrangementen voor zijn geschreven. De overige twaalf nummers zijn van de hand van Haneman. Prima geschreven, mooie teksten, waarmee hij ook nog iets te vertellen heeft. Voor mij steken “The Verdict”met de harmonica van Steve Marriner (MonkeyJunk), “That’s The Truth” met de samenzang van Haneman en Megan Laurence, en de slowblues “Waiting At Your Door” boven de andere nummers uit. Een prima kennismaking met deze Canadese band. (eigen beheer) (7,5/10)