MonkeyJunk – Time To Roll

Met “Time To Roll” heeft het uit het Ottawa, Canada afkomstige trio, dat zich MonkeyJunk noemt hun vijfde cd uitgebracht. De band, bestaande uit Steve Marriner (zang, harmonica, toetsen, baritongitaar, bas), Tony D (sologitaar) en Matt Sobb (drums, percussie) noemt de door hun gemaakte muziek zelf swampy blues/roots music.

Wat stijl betreft horen we weinig anders dan op het vorige album “Moon Turning Red” dat ik ruim een jaar geleden heb beoordeeld. Toch zit er in de diepte een extra laag en bij goed luisteren en blijkt dat te komen doordat Marriner voor het eerst gebruik maakt van een elektrische bas en de lage tonen niet alleen meer uit zijn baritongitaar laat vloeien. De muziek klinkt verder lekker. De negen eigen composities en een cover (Albert Kings “The Hunter”) worden gewoon goed neergezet. Een nummers dat tussen swingend elektrische blues bijzonder opvalt is het akoestische “Undertaker Blues”, een countryblues in de trant van een John Lee Hooker. Andere nummers die er wat mij betreft uitsteken zijn “Pray For Rain” vanwege het mooie slidegitaarwerk van Tony D, en het tragikomische “Gone”. (Stone Plain Records) (7,5/10)