Lisa Biales – The Beat Of My Heart

Lisa Biales is afkomstig uit Ohio en heeft zojuist met “The Beat Of My Heart” haar negende cd uitgebracht. Gezegend met een strot om jaloers op te worden zingt zij moderne blues met een duidelijke twist uit jazz en gospel. Lisa komt uit een muzikale familie. Haar vader had een jazzband en Lisa’s moeder zong in deze band en ook in het kerkkoor. Leuk detail bij deze cd is dat Lisa twee jaar geleden een oude 78-toerenplaatje ontdekt uit 1947 met het nummer “Crying Over You” dat werd geschreven en gezongen door haar moeder Alberta Rogers. Dit nummer is nu op deze cd opgenomen, waarbij moeder het intro zingt en dochter het verder, met begeleiding van een kleine band, afmaakt.

Voor “The Beat Of My Heart” heeft Lisa de hulp gekregen van drummer Tony Braunagel, die de productie op zich heeft genomen. Braunagel heeft gewerkt met o.m. Taj Mahal en Bonnie Raitt. Verder horen we een uitstekende band met onder meer pianist Jim Pugh en de gitaristen Johnny Lee Schell en Paul Brown. Het album bevat twaalf nummers, waarvan het al genoemde “Crying Over You” er een is. Het zijn allemaal nummers die door anderen zijn geschreven, maar zolang het goed wordt uitgevoerd is daar niets mis mee. Zo worden we meegevoerd naar de tijd van Stax en Motown met “What A Man”, de gospel van “Said I Wasn’t Gonna Tell Nobody” en de pure blues in “Messin’ Around With The Blues”. Een prima album. (eigen beheer) (7,5/10)