Soul Scratch – Pushing Fire

“Pushing Fire” is het debuutalbum van het uit Los Angeles afkomstige Soul Scratch. Het zestal rond zanger Dale Spollett is in hun thuisland de nieuwe sensatie. En niet ten onrechte. Ze spelen soul en funk waar de vonken vanaf vliegen, hun songs geeft vertwijfeling en woede weer, zoals we die van Marvin Gaye’s “What’s Going On” en “Inner City Blues” kennen.

Het begint al met de opener “Pacified”, waarin de huidige maatschappij in al zijn negatieve facetten wordt geschilderd en de gewone burger het maar laat gebeuren. “Look How Far We’ve Come” doet nog een extra duit in het zakje. Het gaat echter niet allemaal over maatschappelijke wantoestanden, ook persoonlijke ervaringen worden gedeeld, zoals het eenzame “It’s Not Over” of het liefdeslied “Kiss Me In The Morning”. Muzikaal zit het ook prima in elkaar. Het swingt dat het een lieve lust is en Spollett beschikt over een stem om jaloers op te worden. Grandioos. (Colemine Records) (8,5/10)