King Of The World opent op ‘Beach Boys’ zaterdag Ribs & Blues!

King Of The WorldDe line up van de openingsavond voor Ribs & Blues 2017 is met een extra grote bezetting van bluesband King Of The World compleet. De 21ste editie van het festival in Raalte begint en eindigt (op maandag met Walter Trout) dus weer ouderwets met blues! King Of The World, Golden Earring, The Beach Boys en de Edwin Evers Band staan op zaterdag 3 juni in deze volgorde op de Mainstage

King Of The World heeft vanaf de oprichting in 2012 een vliegende start gemaakt . Erwin Java, een van de beste gitaristen van Nederland, heeft samen met Fokke de Jong de band opgericht. Fokke drumde eerder bij Normaal en kent de klappen van de zweep. In Ruud Weber (zang en bas) vonden zij een karakteristieke frontman. Govert van der Kolm maakt het kwartet compleet als toetsenist. De groep greep vorig jaar de kans om onder leiding van producer Erwin Musper het laatste album ‘Cincinnati’ in Amerika op te nemen. De band was al eerder met veel succes te gast in Raalte. Nu komen ze terug, in de exclusieve XL bezetting met blazers, voor de aftrap van een unieke avond.

Het traditionele voorproefje op Ribs & Blues , de zogeheten ‘Pre-Party’ zal op zondag 2 april worden gehouden bij Taveerne Tivoli in Raalte. Dat betekent: even napraten over vorig jaar, even vooruitkijken naar de komende editie met het laatste nieuws van de organisatie en natuurlijk goede(roots & blues)muziek. Voor een jonge, nu nog onbekende streekgenoot volgt ook traditiegetrouw een hoogtepunt; hij of zij wordt gepresenteerd als de nieuwe Ribs & Blues Sheriff 2017 en is daarmee 2 dagen lang de baas in het Kidsadventure Land. Vanaf drie uur ’s middags is iedereen van harte welkom, bij goed weer in de grote tuin aan de Zwolsestraat van Taveerne Tivoli. Bas Paardekooper and The Blue Crew komen optreden !

Zondag 2 april, Pre-Party Ribs & Blues,
Taveerne Tivoli in Raalte, aanvang 15.00 uur m.m.v. Bas Paardekooper & The Blew Crue , entree vrij

Zaterdag 3 juni, openingsavond Ribs & Blues 2017
Festivalterrein aan de Domineeskamp, Raalte
King Of The World XL, Golden Earring, The Beach Boys, Edwin Evers Band.