Larry Griffith Band – Shake It Loose

Na een Robert Johnson-achtige ervaring besloot Larry Griffith ook maar eens gitaar te leren spelen. In een droom, die zich drie nachten achter elkaar herhaalde, zag hij zich als gitarist die het publiek volledig verbijsterde. Griffith was toen een veelgevraagd sessiedrummer, die al had gespeeld met mensen als Taj Mahal, Bob Margolin en Susan Tedeschi. Toen hij het gitaar spelen enigszins beheerste begon de zaak te lopen als een trein en met zijn band heeft hij nu een aantal cd’s en singles uitgebracht en is hij een gewaardeerde gast op de podia.

“Shake It Loose” is het meest recente album dat hij heeft uitgebracht. We treffen zes goed geschreven en gespeelde nummers op aan. Hij wordt begeleid door een uitstekende band met blazers en orgel, die garant staan voor een swingend geheel. Griffith is een goed zanger en gitarist en bovendien een prima songwriter. Mijn favoriete nummers zijn de ballad “Our Love Is In Good Hands” en de boogie “Shake It Loose”. Toch een puntje van kritiek, met zes nummers en een speeltijd van minder dan 35 minuten is de cd m.i. te kort. Ik had het liefst minimaal nog drie nummers willen horen. Zeker als het gaat om nummers van deze kwaliteit. (eigen beheer) (7/10)