Daniel Meade & Lloyd Reid met aanstekelijke rootsmix naar De Amer

Daniel Meade en Lloyd ReidDe Amer in Amen heeft vrijdag 17 februari met Daniel Maede en Lloyd Reid een duo in huis dat zich zowel muzikaal als entertainend onderscheidt. De uit Schotland afkomstige singer-songwriter Daniel Meade (zang, gitaar en piano) onderhoudt het publiek met droge humor net zo gemakkelijk als hij zijn liedjes brengt. Lloyd Reid is een virtuoos gitarist en achtergrondzanger. Teruggrijpen op oude Amerikaanse muziek is populair en dan doet ook Daniel Meade. Op zijn programma staat een mix van aanstekelijke country, bluegrass, honkytonk en rootsrock met een vleugje old time country en rockabilly. Het levert een muzikaal veelzijdig repertoire op.

Op hun laatste, in Nashville opgenomen, album ‘Keep it Right Away’ komt dat eveneens goed tot uiting. Meade en Reid zijn ondertussen ook ontdekt door Amerikaanse collega’s. In Engeland en Schotland traden zij op in het voorprogrammeer van Pokey LaFarge en Sturgill Simpson. Met Diana Jones toerden zij door Nederland en België. Daniel Meade speelt een veelzijdig repertoire met aanstekelijke country, bluegrass en rootsrock met een vleugje oldtime country en rockabilly.