Martin Harley & Daniel Kimbro – Static In The Wires

Enkele jaren gelden werden Martin Harley en Daniel Kimbro door een wederzijdse vriend aan elkaar voorgesteld. Er volgde meteen een geïmproviseerde repetitie. De samenwerking beviel kennelijk, want hun tweede cd “Static In The Wires” is nu uitgebracht. Het is de zevende cd voor Harley, een van de beste slidegitaristen van dit moment. Geboren in Zuidoost Engeland leerde hij slide spelen toen hij Australië woonde. Hij bespeelt een 100 jaar oude Weissenborn, een Hawaiiaanse lapguitar. Daniel Kimbro woont in Tennessee, is ooit begonnen met gitaar en is nu bekend als een van de beste bassisten. Meestal een staande bas, zowel plukkend als met strijkstok.

De combinatie van beide muzikanten werkt uitstekend . Er is een symbiose tussen beiden en het resultaat mag er zijn. De heren worden op enkele nummers begeleid door gitarist en Grammy Award winnaar Jerry Douglas (op “Feet Don’t Fail Me”), drummer Derek Mixon en pianist Micah Hulsher. “Static In The Wire” bevat elf door Martin Harley geschreven nummers, waarin hij bewijst buiten een goed zanger en gitarist ook nog een uitstekende songwriter te zijn. Zoals een goed songwriter betaamt zijn het nummers die uit eigen observaties en ervaringen zijn ontstaan. Kleine verhaaltjes met muzikale omlijsting. Het niveau van elk nummer is praktisch overal even hoog, zodat het lastig is te benoemen welk voor mij nu het beste nummer is. Dat laat ik aan de luisteraar zelf over.

In de komende maanden toeren Martin Harley en Daniel Kimbro door Europa. Iets om in de gaten te houden. (8/10) (Del Mundo Records)