Oud en jong verenigd in vintage blues van Stackhouse

Dat blues van alle tijden en alle leeftijden is bewijst Stackhouse dat zondag 26 februari op het podium van De Amer in Amen staat. Het onderlinge leeftijdsverschil tussen de bandleden is bijna veertig jaar. De naam Stackhouse werd ontleend aan Houston Stackhouse (1910-1980) die in de jaren veertig en vijftig veel bluesgiganten rond Chicago beïnvloedde. Daarmee is ook meteen aangegeven uit welke bron Stackhouse de inspiratie haalt. Het debuutalbum Big Fish Boogie is dan ook een verzameling songs, waarin de band de sfeer uit deze gouden periode tracht op te roepen.

De ‘jeugd’ in Stackhouse wordt vertegenwoordigd door frontman Machiel Meijers (zang/harmonica) en Emiel van Pelt (gitaar). De ervaren ouderen zijn Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Bert Post (drums). Dit tweetal speelde al samen in 1981, toen zij op North Sea Jazz deel uitmaakten van de Hoochie Coochie Band. De band wordt gecomplementeerd door bassist Fred van Unen. De verschillende leden van Stackhouse hebben een verleden in een hele lijst bekende en minder bekende bands. Ook werden artiesten begeleid als Homesick James, George Butler, Eddie Boyd, Clarence Brown en Eddie C. Campbell. Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers, waarmee een swingende bluesparty gegarandeerd is.

Stackhouse staat op zondag 26 februari 2017 in De Amer in Amen.