Roger Hubbard naar Roots in ’t Groen

Roger Hubbard is een Britse zanger, (slide-)gitarist en songwriter die als 20-jarige muzikant in 1970 zijn eerste album ‘Brighton Belle Blues’ opnam voor het beruchte Blue Goose platenlabel. Een indrukwekkend debuut van iemand die zich al op zeer jonge leeftijd de oude traditie van de countryblues eigen had gemaakt en er zijn eigen verhaal aan toe wist te voegen. Hubbard verwierf er direct bekendheid mee in de Britse blues scène. Een jaar later stond Roger in het voorprogramma van Muddy Waters. Later bracht hij nog verschillende albums uit met akoestische folkblues en tourde hij rond de wereld rond hetgeen hem een trouwe schare fans opleverde.

Dat Roger Hubbard zich de buurman van Paul McCartney mag noemen is niet meer dan een leuk weetje. Veel belangrijker is dat zijn song Home Lovin’ Man in 2003 werd opgenomen door de Amerikaanse blues man Eric Bibb op diens album Natural Light. Tot zijn voornaamste inspiratiebronnen kunnen oa. Blind Willie McTell, Robert Johnson, Skip James en Bo Carter worden gerekend. Hubbard blaast het oude blueserfgoed nieuw leven in, een missie waarin hij volledig slaagt.

Roger staat op woensdag 1 maart bij Roots in ’t Groen in Geldrop.