Reto Burrell – Side A & B

Een naam die velen onder ons wellicht niet zo veel zegt is die van Reto Burrell. Dat deze singer-songwriter met het gruizig rauwe stemgeluid uit Zwitserland komt kan daar mede debet aan zijn. Na aan het begin van zijn muzikale carrière deel te hebben uitgemaakt van een aantal rockbands besloot hij in 1997 onder zijn eigen naam verder te gaan. Nu, 20 jaar later, heeft de 44-jarige zijn elfde album uitgebracht onder de naam “Side A & B”.

Vroeger, wij senioren herinneren ons dat nog wel, zat er aan een plaat inderdaad een A- en een B-kant. Maar nu, op de cd, staan beide kanten gewoon aan dezelfde zijde. Toch is er een duidelijk verschil tussen beiden. De eerste zeven nummers, de A-kant, zijn met band, terwijl de overige zeven nummers, kant B dus, Reto Burrell solo laten horen. De veertien nummers zijn van Burrell zelf en beschrijven de problemen die hij in de afgelopen jaren had. Muzikaal is het zeer gevarieerd en horen we met de band zowel uptempo nummers als “Chasing The Wild” en “Ticket To Fly” en ballads als “Red, Red Wine pt. 2” en “How Many Doubts”. Akoestisch levert hij pareltjes af als “Seize The Morning Light” en “When It Comes To Town Tonight” en, voor mij persoonlijke het allermooist, “You’re Still Alive”.

Een prachtige cd met alleen maar hoogtepunten. (Tourbo Music/Echopark) (8,5/10)