Phil Bee’s Freedom bluesband naar De Amer

 Phil Bee’s FreedomFrontman Phil Bee was eerder in De Amer met Phil Bee’s Freedom en daarvoor ook met zijn vorige band King Mo, die hij in 2013 ontbond. Na een rustpauze van een half jaar formeerde de zanger in 2014 zijn huidige band. Phil Bee’s Freedom is een ervaren gezelschap, dat al direct in de prijzen viel. In 2015 kreeg Phil Bee een Dutch Blues Award als beste blueszanger. De band won de Dutch Blues Challenge, werd tweede tijdens de European Blues Challenge en bereikte de halve finale tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Dan kun je wel spreken van een band met een internationale uitstraling. Op 12 maart staat Phil Bee’s Freedom bluesband in de Amer in Amen.

Het repertoire van Phil Bee’s Freedom draagt uiteraard de kenmerken van de blues, maar die wordt moeiteloos gemixt met funky jazz- en rockgrooves. Phil Bee heeft in het verleden onder anderen gewerkt met Jan Akkerman, Steve Lukather, Noel Redding, Ana Popovic, Carlo de Wijs en Hans Dulfer. Met zijn eerdere bands King Mo en Phil Bee and the Buzztones speelde hij op festivals als North Sea Jazz en Moulin Blues.

Phil Bee’s Freedom bestaat naast de vocalist en naamgever uit Berland Rous (gitaar), John F. Klaver (gitaar), Pascal Lanslots (toetsen), Marcus Wymaere (drums) en Carlo Belleghem (bas). De line-up kan overigens wel eens wisselen want de bandleden zijn stuk voor stuk drukbezet.