Detonics – Live Evidence

Zo lang bestaat de band nog niet, maar de band heeft toch al flink van zich doen spreken. E.e.a. heeft al geleid tot het winnen van de Dutych Blues Challenge en deelname aan de International Blues Challenge in Memphis. Een ware prestatie. Nu zijn de muzikanten niet bepaald groentjes te noemen. Even een korte voorstelronde: Jeremy Aussems (gitaar), Kars van Nus (zang), Rene Leytens (staande bas), Raimond de Nys (toetsen) en Mathys Roks (drums). Wat stijl betreft leunen de heren zwaar op de Westcoaststijl van de vijftiger jaren.

“Live Evidence” is deels opgenomen tijdens Bluesmoose Radio. Een nummer stamt van een optreden in de Gouden Leeuw in Dongen. De cd bevat tien nummers die de band meteen op de kaart zetten. Meteen al bij het eerste nummer, “Same Old Story” krijgen we te horen wat de vijf heren in hun mars hebben. Leytens en Roks vormen het solide fundament, waarop de drie anderen alle ruimte krijgen. Swingend uptempo en gevoelig slow, alles zit er in. En als je denkt dat het even wat rustiger aan gaat, zoals met “Kill The Cat” schakelt de band met “Directly From The Heart” van Little Richard meteen drie versnellingen hoger. Mijn favoriete nummer is “She Knows How To Love Me” met een fraai duel tussen de gitaar van Aussems en de piano van de Nys.

Een prima album, waarop de ruime podiumervaring van de individuele bandleden prima tot uiting komt. (Eigen beheer) (7,5/10)