Spencer Bohren naar Nederland

Spencer BohrenSpencer Bohren is een bluesman, singer-songwriter en (lapsteel-)gitarist van een zeldzaam soort. In Casper, Wyoming-USA deed hij als acht-jarige zijn eerste muzikale ervaringen op in het kerkkoor. Pas toen hij gitaar begon te spelen werd hij zich bewust van de folk tradities van Amerika. De jonge Spencer voelde zich steeds sterker aangetrokken tot de blues, waarbij hij geen verschil maakt tussen de stijl van de vooroorlogse zwarte muzikanten en de latere stadse urban blues, omdat je volgens hem niet op de verschillen moet letten maar juist op de overeenkomsten.

In 1968 verliet hij zijn geboorteplek en belandde in steden als Denver en Seattle om met gerenommeerde artiesten als Albert King en zelfs James Brown het podium te delen. Na vele omzwervingen met zijn rood-witte Chevrolet Bell Air met trailer aan de trekhaak, belandde hij uiteindelijk in New Orleans alwaar hij muzikanten trof waarmee hij zich het meest verbonden voelde. Tien jaar lang trad Spencer in New Orleans op in de Absinthe Bar en bij Tipitina’s. Hier hield hij elke maandagavond jam sessies, waarbij hij de juiste atmosfeer creëerde voor talloze New Orleanse muzikanten en gasten van buitenaf. Jaarlijks trad hij ook op tijdens het New Orleans Jazz & Heritage Festival, alwaar hij de aandacht trok van Europese concertpromotors en muziekliefhebbers uit de hele wereld.

Dankzij deze aandacht heeft hij intensief over de wereld kunnen touren en maakte hij in 1990 zijn Europese podiumdebuut tijdens het BRBF in Peer. In 2012 speelde hij de rol van zichzelf in de Amerikaanse serie “Treme” dat zich afspeelt in de muzikantenwereld van New Orleans. Zijn meest recente album “Seven Birds” uit 2015 is een waar meesterwerk.

Spencer Bohren treedt de komende weken op in ons land:

zondag 26 maart: The Lane, Oostburg (15:00 uur)
maandag 27 maart: Bel Air, Breda (20:30 uur)
dinsdag 28 maart: Cultuurhuis, Heerlen (20:30 uur)
donderdag 30 maart: Cultuurpodium De Speelplaats / lokatie: Jochumhof, Steyl (20:30 uur)
zaterdag 1 april: de Amer, Amen (20:00 uur)
zondag 2 april: Theaterboerderij Boeket, Nederweert (15:00 uur)
dinsdag 4 april: Blue Room Sessions, Verkadefabriek, Den Bosch (21:00 uur)