The Grand East have some fun in Hedon

De clubtour in maart bracht The Grand East in Zwolle. The Grand East, voortkomend uit Texas Radio (hun apparatuur/kisten/ verwijzen daar nog naar), heeft met hun recente plaat ‘Movano Camerata’ de harten van vele fans getroffen. De muziek (een mix van rock, blues en soul) weet een jong publiek te trekken, waarbij je duidelijk roots uit de begin jaren 70 van ‘The Doors’ waarneemt.

Het voorprogramma Certain Animals uit Rotterdam is er om podiumuren te maken. Met name de kekke schoenen (krokodil en zebra en drummer Kees op kousenvoeten) vielen op. Toen zanger Arthur Akkermans (The Grand East) het podium betrad en begon te zingen wist je meteen: dit heeft passie en vuur en gaat vol gas. De hammond-klanken van Texas Radio zijn gebleven in de muziek, want Joris van de Berg weet aan de zijkant van het podium ook de aandacht op hem te richten. De sound is vol en vet. Naar mate het concert vordert zorgt Arthur dat hij het publiek steeds meer in zijn muzikale nekklem vastpakt en niet meer los laat.

Gaande weg het concert voel je: nu gaat er een Doors-cover komen, maar dat gebeurt niet. Dat hebben ze ook niet nodig, want de zuigende werking van hun eigen songs start al in ‘Pull’ waarbij Arthur de mondharmonica er bij pakt . Halverwege de show met ‘Fire’  ben je verkocht en zit je middenin hun vibe. In ‘Fire’ werd lekker lang gejamd met een heerlijke uitgesponnen gitaarsolo van Niek Cival. In ‘Wanna have some fun’ liet Arthur nog meer emotie zien qua zang en uitstraling en was een hoogtepunt van de show.

De set list is echter zo opgezet dat de lat steeds wat hoger ligt want ‘Shaking machine’ en slot nummer ‘Kiss’ zijn nog intenser en zorgen voor veel applaus. De eerste toegift ‘Troubled mind’ is het eerste rustpunt in de show waarna de band passend afsluit met een gloedvolle uitvoering van ‘Water’. The Grand East is een hardere uitvoering van The Doors en heeft nu al een aantal nummers geschreven waar het publiek en de band nog jaren op kunnen teren.

Deze nummers gecombineerd met een zanger die live veel extras heeft, zorgt voor een mooie toekomst van de band. Publiek en band hadden veel fun tijdens het optreden met een band die dankbaar was dat het bordje uitverkocht bij de ingang prijkte. De sprong van Texas Radio naar The Grand East is succesvol genomen en van deze Diepenheimers gaan we in de zomerfestivals nog veel plezier van beleven.

Foto’s (c) René Obdeijn