Meena Cryle & the Chris Fillmore Band – In Concert

De titel laat al snel doorschemeren dat deze cd een live-opname betreft. “In Concert” is het nieuwste album van de Oostenrijkers Meena Cryle en Chris Fillmore. Twaalf nummers en ruim zeventig minuten lang wordt de luisteraar getrakteerd op een portie blues en bluesrock van de bovenste plank. Van de twaalf nummers zijn er acht door Meena en Chris geschreven. De opnamen zijn op diverse plaatsen gemaakt. Kennelijk lieten ze overal de band meelopen en werden de beste nummers uitgekozen voor deze cd.

Naast de al genoemde mevouw Cryle (zang) en meneer Fillmore (gitaar) horen we Roland Guggenbichler (toetsen), Carl Kaye (pedal steelguitar), Kris Jefferson (bas) en Frank Cortez (drums). De cd begint met “Bright Lights” van Gary Clark Jr. Een prima opener die door Meena’s stemgeluid en navenante gitaarspel van Chris meteen de toon zet. Met “Since I Met You Baby” gaat het in dezelfde trant verder. En zo gaat het de rest van de cd door. Gesteund door een prima op elkaar ingespeelde band zingt Meena de sterren uit de hemel en gaat Chris regelmatig los op gitaar. Vooral liefhebbers van slidegitaar komen hier aan hun trekken. Het is een fraaie combinatie van ruige rockers en gedragen slowblues die we voorgeschoteld krijgen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de midtempo rocker “Enough Is Enough” en de slowblues “It Makes Me Scream”. Grote klasse. (Continental Blue Heaven – Continental Record Services) (8/10)