Lazy Eye – Pocket The Black

Lazy Eye staat in hun thuisland bekend als een van de hardstwerkende bands van Australië. Zij bestaan sinds 2013 en hebben al drie cd’s en een ep uitgebracht, die allemaal in de prijzen zijn gevallen. Vorig jaar verscheen in Australië hun live-cd “Pocket The Black”, die als Album of the Year 2016 werd verkozen. Lazy Eye bestaat uit Evan Whetter (zang, orgel, harmonica), Erica Graf (gitaar, achtergrondzang) en Mario Marino (drums, achtergrondzang). Het orgelgeluid domineert en haalt herinneringen op aan bv. Booker T en Graham Bond.

Het album “Pocket In The Black” wordt nu ook buiten Australië uitgebracht. Het bevat tien nummers die voor een live-publiek zijn opgenomen. Die hoor je overigens alleen tussen de nummers door. Het geheel is dus live opgenomen, wat het spontane karakter ten goede komt, maar het heeft wel een studiokwaliteit. Het trio musiceert er lustig op los. Ondanks het dominante geluid van het orgel blijft er voldoende ruimte over voor gitariste Graf, zoals in de slowblues “Let Me Down Easy”, dat zij met haar gitaarspel volledig naar haar hand zet. Mijn persoonlijke favorieten zijn het akoestische “Treat Your Lover Right”, waarbij Whetter het orgel even stil houdt en mondharmonica speelt, en het jazzy swingende “Swing For Marz”, waarin alle drie nog even laten horen wat zij in hun mars hebben. (eigen beheer) (7/10)