Hector Anchondo Band – Roll The Dice

Hij is geboren in Nebraska en opgegroeid in Missouri. Gitarist Hector Anchondo ontdekt de gitaar op 16-jarige leeftijd en raakt beïnvloed door mensen als Hendrix, Clapton en Vaughan. In 2002 neemt hij met zijn neef George Keel zijn eerste album op, een akoestische rockplaat. Maar het bluesvirus krijgt hem al snel te pakken en er volgen met zijn eigen band in 2012 een EP en twee jaar later een compleet album. In 2016 is hij finalist bij de IBC in Memphis. En nu is zijn nieuwe cd “Roll The Dice” verschenen.

Op “Roll The Dice” staan tien nummers, waarvan er negen door Anchondo zelf zijn geschreven. De enige cover is Peter Greens “Black Magic Woman”. De band bestaat naast zanger, gitarist en naamgever Anchondo uit drummer Khayman Winfield, harmonica speler Justin Shexlton, bassist Josh Lund, percussiespeler Matt Russo en de blazers Eric Stark en Kenny Glover. Als we een stijl moeten benoemen dan is die het best te beschrijven als rauwe, gruizig rockende blues. De cd begint meteen sterk met het rockende “Dig You Baby”, dat opent met de harmonica van Shexlton. De zang wordt hier waargenomen door Amanda Fish (zus van Samantha), die zich hier prima van haar taak kwijt. Ook Anchondo heeft een prima stem, wat hij in de overige nummers laat horen. En hij is een prima gitarist, ook dat is duidelijk. De ritmesectie staat als een huis en bieden de nodige steun voor Anchondo’s zang en gitaar en Shexltons harmonica. De blazers overgieten het geheel met een soulachtige saus. Kortom, een prima cd, waarmee genoeg te genieten valt. (eigen beheer) (7/10)