Grunting Pigs naar de Benelux

Grunting PigsGrunting Pigs is een Hongaars blues duo met harmonica-wizzard Mátyàs Pribojszki & snarenwonder Ferenc Szász.
Enerzijds is er Szász, een virtuoos die zijn akoestische gitaar liefdevol bespeelt met enerverende vingeracrobatiek. Anderzijds is er Pribojszki, de man die op zijn veertiende begon met het spelen van mondharmonica en inspiratie hiervoor kreeg van legendes als Sonny Boy Williamson en Larry Adler. Hij deelde het podium met veel grote acts oa. Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard en Ian Siegal, waarbij hij steevast op diens lof kan rekenen. Pribojszki ontwikkelde een persoonlijke stijl welke kan worden omschreven als een groovende mix van jazz en blues met een sterk funky gevoel.

Voeg deze twee uitzonderlijke muzikanten samen en het Grunting Pigs-gezelschap laat je horen waarom deze combinatie zo succesvol is. Rauwe countryblues afgewisseld met pittige rootsblues maken dat de twee reeds menig podium betoverd hebben. Het bewijst ook dat vanuit het hart gespeelde blues geen nationaliteit kent. Dat ze uit Boedapest en niet uit Chicago of Memphis afkomstig zijn lijkt eerder toeval want deze mannen kennen hun muzikale roots als geen ander.

Van woensdag 3 t/m zondag 7 mei touren Grunting Pigs door Nederland & België.

Woensdag 3 mei: Roots in ’t Groen, Heerenhuys23, Geldrop (NL) – 20.30 uur
Donderdag 4 mei: Misssy Sippie, Gent (B) – 20.30 uur
Vrijdag 5 mei: Zapoi, Mechelen (B) – 22.30 uur
Zaterdag 6 mei: Moulin Blues Festival, Ospel (NL) – 21.00 uur
Zondag 7 mei: De Waag, Haarlem (NL) – 17.00 uur