De release van het album ‘View from the bridge’ van Lone werd dinsdagavond gevierd met een akoestisch optreden in Mezrab te Amsterdam. Ex-popjournalist Constant Meijers introduceerde de band, die eigenlijk geen introductie meer behoeft; de ex-frontmannen van Alquin, zanger Michel van Dijk en multi-instrumentalist Ferdinand Bakker zijn immers legendarische namen binnen de Nederlandse muziekhistorie. Met ‘View from the bridge’ is Lone een nieuwe weg ingeslagen, die zij zelf omschrijven als ‘een andere interpretatie van de blues’. Meijers roemde het nieuwe werk en de fijnzinnigheid waarmee het is opgenomen en ging vergelijkingen met grootheden als Steely Dan, Boz Scaggs en Van Morrison niet uit de weg.

Johan Derksen, die na afloop van het optreden het eerste exemplaar van de cd in ontvangst nam uit handen van Michel van Dijk, deelde het enthousiasme van Meijers. Derksen sprak zijn bewondering uit voor, niet alleen het kleurrijke, muzikale verleden van de muzikanten, maar vooral ook de passie waarmee zij nog altijd nieuwe songs schrijven.
Op de cd ‘View from the bridge’ staan 8 songs van eigen hand plus een opmerkelijke versie van de Bob Dylan song ‘Hollis Brown’.

Deel: