The Mojo Stars – Under The Influence

The Mojo Stars komen uit Vancouver, Canada en bestaan nu zo’n jaar of tien. In de tussentijd was er een ‘pauze’ van een jaar of twee, maar sinds 2012 is de band weer bij elkaar. Het debuutalbum “Devil’s Advocate” verscheen in 2009 en nu ligt hun tweede album, “Under The Influence” in de winkels. De band bestaat uit Randy Clarke (zang), Mark Rankin (gitaar), Tom Gould (saxofoon), Rob Marr (bas), Shawn Soucy (drums), Kenny Boychuck (Hammond B3) en Steve Soucy (toetsen). De stijl is het best te beschrijven als blues en soul met een neiging naar rock.

Op “Under The Influence” staan elf nummers, die allemaal van de hand van zanger Randy Clarke en gitarist Mark Rankin zijn. De tekst van een van de nummers is geschreven door Carly Clarke. Zes nummers zijn live opgenomen tijdens een optreden in New Westminster (BC), Canada en wisselen op de cd de studionummers af. De keus om zowel studio- als livenummers elkaar te laten afwisselen is vrij ongewoon. Maar op deze cd werkt het goed. De luisteraar krijgt zo een goede indruk van beide. De cd bestaat uit een goede mix van uptempo en swingend werk en rustigere ballads. Erg fraai vind ik de twee live opgenomen nummers “No Use In Crying”, met een mooi intro van saxofonist Gould, en het soulvolle “Why Didn’t You Know?”.

The Mojo Stars zijn opnieuw een bewijs dat in Canada bijzonder goede muziek wordt gemaakt. Klasse. (eigen beheer) (7,5/10)