The Juke Joints – Crossroads “un&plugged”

Ruim 34 jaar is de Zeeuwse formatie The Juke Joints een vaste waarde in ons land. Een band met een eigen geluid, want geen van de huidige bands heeft zowel de blues als de zydeco zo omarmd als dit viertal. The Juke Joints hebben vanaf hun debuutplaat uit 1986 een flinke serie albums uitgebracht, zowel in de studio als live opgenomen. En hoe goed hun cd’s ook zijn, een optreden meemaken is nog altijd de beste manier om de band te ervaren.

Nog niet zo lang geleden traden Peter Kempe (zang, drums, mandoline, gitaar), Sonny Boy van der Broek (harmonica, accordeon), Michiel Staat (gitaar) en Derk Korpershoek (bas) voor BRTO radio op in Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. De registratie van dit optreden is nu verschenen onder de naam “Crossroads un&plugged”. We horen een twaalftal nummers, deel eigen werk en deels covers, die op een ‘unplugged’ wijze worden gebracht. Het is in feite een bloemlezing uit de ruime discografie van de band. Er wordt op relaxte wijze gemusiceerd met hoorbaar plezier voor zowel band als publiek. Voor de laatste twee nummers schuift ook de Australische bluesgitarist Lloyd Spiegel aan. Een prima cd, waarin de heren bewijzen dat ze het musiceren nog lang niet moe zijn. (Continental Records) (7,5/10)