Verbraak en Van Bijnen – 2nd Line City

Joost Verbraak en Jan van Bijnen hebben beide gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en hebben beiden ruime muzikale ervaring. De heren hebben een gemeenschappelijke interesse in americana, bluegrass en klassieke blues en deze combinatie is te horen op hun cd “2nd Line City”.

Het album bevat negen nummers, waarvan alleen het titelnummer een eigen compositie is. De enige andere muzikant die te horen is, is pianist Co Vergouwen (op het titelnummer). De overige instrumenten, t.w. zang, gitaar, percussie, dobro, banjo, lapsteel, bas, mandoline, accordeon (Jan van Bijnen) en zang, sousafoon, percussie, trompet, trombone, Philicorda, Rhodes (Joost Verbraak) nemen de heren zelf voor hun rekening. Wat we voorgeschoteld krijgen is een veelvoud aan stijlen, variërend van country, texmex, blues en soul. Het is niet zo dat ze het spoor bijster zijn en niet voor een bepaalde stijl weten te kiezen. Er zit voldoende Verbraak/van Bijnen in om deze stijlen te combineren. Bijzonder fraai vind ik bijvoorbeeld nummers als “Mean Old World” (T-Bone Walker) en “Nobody’s Fault But Mine” (Blind Willie Johnson). Het geheel vormt gewoon een goede en aangename cd. Prima. (Continental Records) (7/10)