Johnny Max Band – Roadhouse Soul

John McAneney (oftewel Johnny Max) is iemand die stevig in de blues staat, maar het niet schuwt om andere genres te verkennen. Combineer dit met een flinke dosis humor en je hebt waar de Johnny Max Band voor staat. McAneney is als lid van diverse bands te horen, maar we beperken ons hier tot de Johnny Max Band. Hun eerste album werd in 2000 uitgebracht en met “Roadhouse Soul” is – als ik goed heb geteld – hun zevende cd verschenen.

Naast de al genoemde zanger Johnny Max bestaat de band uit Kevin Vienneau (gitaren, mandoline, zang), Rob Gusevs (toetsen), Russ Boswell (bas), Jim Casson (drums) en Quisha Wint (achtergrondzang). Op “Roadhouse Soul” vinden we tien zelfgeschreven nummers aan, Zoals hierboven beschreven staan deze stevig in de blues, maar horen we ook uitstapjes naar soul, rock en jazz. Johnny heeft een aangenaam en melodieus stemgeluid, dat prima wordt aangevuld door de gitaar van Vienneau en de toetsen van Gusev. Mijn persoonlijke favoriet is het soulvolle “Lend A Helping Hand”. Een prima album. (Pour Soul Records) (7/10)