Lighthouse Sweden – Silence In The City

De Zweedse band Lighthouse Sweden is gevormd rond het echtpaar Linda en Mats Brandemark. Voordat zij een setje werden hadden beiden al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Linda Malmström, zoals zij toen nog heette, toerde als soloartiest door Europa en Canada en had enkele albums uitgebracht en Mats was onder meer lid van Big Road en Mobben & Friends en ook hij is hiermee op een aantal albums te horen. Zij ontmoetten elkaar in 2004, waarna zij als duo verder gingen. In 2010 werd de eerste band opgericht, waar vier jaar later Lighthouse Sweden uit voort is gekomen. Dat jaar verscheen hun eerste titelloze album.

Hun tweede album “Silence In The City” is onlangs verschenen. Naast de al genoemde Linda (zang, akoestische gitaar) en Mats (zang, gitaren, toetsen) bestaat de band uit Tobias Bergström (elektrische gitaar), Thomas Björklund (drums) en Marc Gransen (bas, zang). De elf nummers op het album zijn door Linda, Mats en Gunnar Hofverberg geschreven. Wat stijl betreft laat Lighthouse Family zich niet zo makkelijk in een vakje duwen.

Het album biedt een variëteit aan van americana, blues, pop en country. Het klinkt bijzonder aangenaam. Muzikaal en tekstueel zit het allemaal prima in elkaar. Opvallend is hoe de stemmen van het echtpaar Brandemark bij elkaar passen. Mijn favoriete nummers zijn het naar de Dire Straits neigende “Hole In My Soul” en het bluesnummer “Everybody’s Been A Fool”, waarin de band steun krijgt van de mondharmonica van de legendarische Derrick Big Walker. (Moody Maraccas) (7/10)