Jeff Dale & Jeff Stone – The Southside Lives

Als ventjes van zeven waren zij al bevriend. Jeff Dale en Jeff Stone zijn geboren in de South Side van Chicago en beiden werden al vroeg geïnfecteerd door de blues. Dale schreef zijn eerste nummer toen hij veertien jaar oud was en stond als tiener al op het podium met mensen als Etta James, Lowell Fulson en Pee Wee Crayton. Hij vormde zijn eigen band, bracht goed gewaardeerde platen uit en begeleidde Honeyboy Edwards op een van diens laatste optredens. Hiervan is vorig jaar een cd/dvd verschenen. Stone ging zijn eigen gang in de blues, werd begeleider van onder meer Charlie Love en Rev KM Williams en kreeg lovende woorden van onder meer Lowell Fulson en Sam Myers.

Ondanks hun decennia lange vriendschap is het van een samenwerking nooit gekomen. Op “The Southside Lives” zijn beiden nu eens samen te horen. Jeff Dale bespeelt gitaar, cigarbox guitar en zingt; Jeff Stone horen we op harmonica. Op enkele nummers worden zij nog begeleid door Pat Ciliberto (bas) en Wendysue Rosloff (drums). Het album bevat elf door Dale geschreven nummers. Dale is een goede schrijver, die zowel ernstige en persoonlijke zaken als humor in zijn teksten weet te verwerken. De diepe vriendschap met Honeyboy Edwards komt tot uiting in drie door de bluesveteraan geïnspireerde nummers, te weten “Honeyboy Story”, “The Old Blues Hotel” en “Hooked Up To A Plow”. De South Side zit nog steeds diep in beide muzikanten en het album is genieten van begin tot eind. Mijn favoriete nummers zijn het ernstige “Mud On My Shoes” en het humoristische “Rooster”. Aanrader. (Pro Sho Bidness) (8/10)