Daisycutter naar Geldrop

DaisycutterHet uit de USA afkomstige “Daisycutter” komt op woensdag 7 juni naar ’t Heerenhuys 23 in Geldrop. In de Hudson Valley upstate New York leidt zangeres/violiste Sara Milonovich haar formatie “Daisycutter”. Ze speelt ermee een soort van Americana in een eclectische mix van indie roots-rock, alt-country en een vleugje bluegrass. Hoe rootsy kan het zijn!
Sara verliet op 16 jarige leeftijd school om met de bluegrass band The McKrells te gaan toeren en bouwde van daaruit een carière op waarbij ze samenwerkte met oa. Richard Shindell, Jeff Wilkinson,  Eliza Gilkyson en niemand minder dan Pete Seeger. Met deze laatste was Sara in 2009 te horen op het album “At 89” dat een Grammy Award won.
Met haar eigen band bracht ze in 2009 het titelloze debuutalbum “Daisycutter” uit welk door de Daily Freeman werd omschreven als “what Nashville would sound like if it was just a bit smarter”. In 2016 nam ze met Daysiecutter het album “Waiting for the Stars” op welk je via deze link kan beluisteren. Daysiecutter treed in Geldrop op als duo met Sara Milonovich (zang/viool) en Greg Anderson (gitaar)