Lapa Loca vrijdag in DJS Dordrecht

Op de wekelijkse bluesavond in Jazzpodium DJS speelt vrijdag 2 juni de Brabantse powerblues-band Lapa Loco. Deze samenwerking tussen vier spelende mannen en een zingende vrouw – die voor vier telt – is nu een paar jaar oud, maar voelt aan als een perfect ‘ingezeten’ luie leren fauteuil.

Lapa Loca heeft uit pakweg honderd jaar Amerikaanse bluesmuziek de sappen en kruiden tot zich genomen, is daarmee aan het werk gegaan en verspreidt nu een eigen brouwsel door het hele land dat vele club- kroeg- en festivalbezoekers zich uitstekend laten smaken.

De band speelt covers van lekkere blues-, rock-, soul- en funk-nummers, maar werkt geen standaardrepertoire af. Met eigen invalshoeken en dankzij goed aanvoelen van de sfeer van elk optreden worden concertbezoekers bediend én verrast.

Tijdens een avondje Lapa Loco komen artiesten voor bij als Bonnie Raitt, Freddy King, Buddy Guy, Susan Tedeschi, alabama Lovesnakes en The Black Crowes, maar ook fijne nummers van bijvoorbeeld Otis Redding, Lenny Kravitz en The Beegees staan op het repertoire.